През втория мандат президентът Румен Радев ще има повече предизвикателства, отколкото

...
През втория мандат президентът Румен Радев ще има повече предизвикателства, отколкото
Коментари Харесай

Социолози предупредиха Радев. Какво го очаква?

През втория мандат президентът Румен Радев ще има повече провокации, в сравнение с през първия. Около тази теза се сплотиха социолозите Димитър Ганев от „ Тренд "  и Първан Симеонов от „ Галъп ".

„ Единственото, което сме виждали през последните 5 години от Радев, е борба във всяка едена допустима обстановка, стигайки до високи равнища на напрежение. Това най-малко в първата година ще се резервира, само че ще е и предизвикателство за Радев, тъй като в този момент той би трябвало да формулира положителен дневен ред ”, съобщи Димитър Ганев в ефира на Нова.

„ Той реагираше непрекъснато на събития, които се създаваха от предходния постоянен кабинет и не задаваше той някакви начинания или положителен дневен ред. Това в този момент ще е предизвикването пред втория му мандат ”, сподели още той.

„ Позицията на Радев няма да е толкоз лесна, колкото беше в първия му мандат, тъй като в него имаше явен съперник, а той беше на страната на известното мнение. Сега той ще е ответник, тъй като и Българска социалистическа партия, и „ Продължаваме Промяната ”, и Слави Трифонов, и дори ненапълно „ Демократична България ” сякаш припознават Радев за водач на това протестно пространство и това пространство към този момент е на власт. Тогава имахме Борисов, в този момент към този момент имаме Радев ”, разяснява Първан Симеонов. 

И добави: „ Радев е в малко по-трудна позиция, тъй като Борисов беше министър-председател и разполагаше с оперативни благоприятни условия, а Радев е президент, т.е. е вцепенен в границите на институцията и не може доста да маневрира, а в това време ще се чака от него да менажира политическата мрежа, която съм сътвори. Радев сега е новата мощна фигура, без да има лостовете да бъде такава, просто тъй като президентството не допуска такива ”.

„ През този втори мандат Радев ще има повече провокации в сравнение с през първия ”, безапелационен бе социологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР